Dwarsligger Rome

De ultieme Rome-boeken van Rosita Steenbeek nu gebundeld in één dwarsligger®.

`Voor mij is Rome het oude centrum, de smalle straatjes in de warme kleuren, alle schakeringen oranje, rood zelfs, geel van zand tot goud. Hier is Rome als een huis, de steegjes zijn gangen, en op drie minuten afstand liggen de twee mooiste pleinen van de stad, misschien wel van de wereld. De Piazza della Rotonda met het best bewaarde monument, het Pantheon, en de Piazza Navona. Dat zijn mijn leeszalen, mijn koffiekamers, mijn salons waar ik mensen ontvang.’

In Thuis in Rome en Terug in Rome vertelt Rosita Steenbeek over haar liefde voor de eeuwige stad, waar ze sinds 1985 een groot deel van het jaar woont. Tijdens haar avontuurlijke omzwervingen door deze gelaagde stad, komt ze op plekken die de gewone reiziger niet kent en ze vertelt over haar kleurrijke vrienden en kennissen. Belevenissen in het heden worden afgewisseld met gebeurtenissen in het antieke Rome. Eén ding wordt duidelijk: het gewone leven in Rome is nooit gewoon!

Parels van Rome is een prachtig reisverhaal over rijkdom en weelde, geld en macht, in de tijd van de Romeinse keizers en in het heden. Parels van Rome verscheen in 2011 ter gelegenheid van de Week van de Klassieken.