Rosita Steenbeek genomineerd voor CLO Literaire juryprijs

Rosita Steenbeek is met Rose, haar roman over haar Joods-Duitse grootmoeder, genomineerd voor de CLO Literaire Juryprijs. Het CLO wil met deze prijs auteurs in de aandacht plaatsen die het christelijk geloof een positieve rol van betekenis geven in hun werk en tegelijk literaire kwaliteit nastreven. De prijs is bedoeld voor de beste oorspronkelijk Nederlandse roman die in 2014 of 2015 is verschenen.

De jury staat voor deze tweede editie onder voorzitterschap van literair criticus Hans Werkman, en bestaat verder uit Len Borgdorff, Andries Knevel, Henriëtte van de Wetering en Mieke Wilcke.

De prijs wordt op 19 maart 2016 uitgereikt tijdens de jaarlijkse CLO-literatuurdag, die dit jaar wordt gehouden op de tweede zaterdag van de Boekenweek in de Cultuurfabriek in Veenendaal. Andere genomineerden zijn; Helga Warmels Goede dagen, Vonne van der Meer Winter in Gloster Huis, Janne IJmker Wij hadden het leven lief en Arie Kok met Nachtmotet.

In 2014 is de CLO Literaire Juryprijs voor de eerste keer uitgereikt. De roman ”Donderdagmiddagdochter” van Trouw-journalist Stevo Akkerman kwam toen als winnaar uit de bus.

Voor info: www.christelijkliterairoverleg.nl